ΠαιΧνίΔΙ κΑι ΕΡγαΣίΑ

Συντάχθηκε από:  Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 21:46

Ποια επίθετα σας έρχονται στο μυαλό με τη λέξη παιχνίδι;
Ίσως; Διασκεδαστικό, φανταστικό, δημιουργικό κοκ.

Και αν ρωτούσα παιχνίδι και εργασία; Πολλοί από εσάς θα μου απαντούσατε σχήμα οξύμωρο! Κι όμως! Όταν το παιχνίδι συνδυάζεται με την εργασία θα μπορούσε να περιγραφεί: παραγωγικό, καινοτόμο, υγιές και κερδοφόρο!!

Ολοένα και αυξάνονται οι εταιρίες που προσπαθούν να εντάξουν το παιχνίδι στις εταιρίες τους!! Διευθυντές και μάνατζερ μεγάλων εταιριών παρακολουθούν τα ευρήματα της επιστήμης που αναφέρουν  ότι:

1. Το παιχνίδι μπορεί να αυξήσει την ικανοποίηση από την εργασία, την ευημερία και να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς.
Οι εργαζόμενοι που βιώνουν θετικά συναισθήματα είναι πιο συνεργάσιμοι, πιο κοινωνικοί και αποδίδουν καλύτερα όταν έρχονται αντιμέτωποι με πολύπλοκες εργασίες. Οπότε η ένταξη του παιχνιδιού στο χώρο εργασίας θα αυξήσει την ευτυχία των εργαζομένων, άρα και την παραγωγικότητά τους.

2. Το παιχνίδι μπορεί να αυξήσει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.
Αυτό γιατί πυροδοτεί μυαλό και σώμα, βοηθά στην εστίαση των προβλημάτων από άλλες σκοπιές και κάνει τους ανθρώπους να λειτουργούν καλύτερα υπό συνθήκες πίεσης.

3. Το παιχνίδι μπορεί να μειώσει το κόστος των απουσιών, το άγχος και την ιατρική περίθαλψη.
Το παιχνίδι οδηγεί σε μια πιο ισορροπημένη ζωή. Η δραστηριότητα και η διέγερση που εμπλέκονται στο παιχνίδι μειώνει το άγχος της εργασίας, η οποία οδηγεί σε λιγότερες ασθένειες, αυξάνει την ενέργεια και εμποδίζει την επαγγελματική εξουθένωση!

Εν κατακλείδι, οδηγεί σε μια πιο θετική στάση ζωής!!


Πηγές:
1.Robinson, L., Smith, M., Segal, J. (2014) « The Benefits of Play for Adults», http://www.helpguide.org/articles/emotional-health/benefits-of-play-for-adults.htm, τελευταία επίσκεψη:5/11/2014.
2.Spielberger, T. (2011) «All work and no play? There is a better way..”, http://www.playworks.org/blog/all-work-and-no-play-there%E2%80%99s-better-way, τελευταία επίσκεψη: 5/11/2014.

Submit to FacebookSubmit to Twitter