Σχετικά άρθρα

Γιατί χοροπηδώ;
 

«Αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά σημαντικό. Όποιος ενδιαφέρεται για τον αυτισμό πρέπει να το διαβάσει. Δημιουργεί μία από τις σημαντικότερες γέφυρες που φτιάχτηκαν ποτέ ανάμεσα στον κόσμο του αυτισμού και τον νευροτυπικό κόσμο…  Έχω στο νου μου εκατομμύρια ερωτήσεις προς τον Ναόκι, αλλά η πρώτη λέξη που μου έρχεται στα χείλη είναι ένα «ευχαριστώ».»
Sunday Times

Ο Naoki Higashida γεννήθηκε στο Κιμίτσου της Ιαπωνίας το 1992. Διαγνώσθηκε με αυτισμό το 1998. Έγραψε το «Γιατί χοροπηδώ;» όταν ήταν δεκατριών ετών. Ο αυτισμός του Naoki είναι τόσο σοβαρός που καθιστά την προφορική επικοινωνία σχεδόν αδύνατη, ακόμα και τώρα που έχει μεγαλώσει. Όμως χάρη σε μια φιλόδοξη δασκάλα και στη δική του επιμονή, έμαθε να σχηματίζει λέξεις κατευθείαν σε έναν πίνακα με το αλφάβητο.

Με τη μέθοδο αυτή κατάφερε να επικοινωνεί με τους άλλους, να συνθέτει ποιήματα και βιβλία με ιστορίες και να γράψει αυτό το βιβλίο, στο οποίο απαντά σε 58 ερωτήματα για το τι σημαίνει αυτιστικός, πχ. Γιατί όταν μιλάς σε κάποιον δε τον κοιτάς στα μάτια; Προτιμάς να είσαι μόνος σου; Ή γιατί κινείς τα χέρια σου με τόσο αδέξιο τρόπο; κοκ.

Submit to FacebookSubmit to Twitter