Θρεπτική μους σοκολάτα!

Θα ξετρελαθείτε μικροί-μεγάλοι!

Θα χρειαστείτε:

1/4 φλιτζανιού φρέσκους ή αποξηραμένους χουρμάδες
1/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό
1/2 φλιτζανιού μέλι
1/3 φλιτζανιού σκόνη κακάο
1,5 αβοκάντο

*Μουλιάζετε τους χουρμάδες για λίγη ώρα σε νερό και στη συνέχεια αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια τους.

*Αλέθετε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες (με συχνά διαλείμματα για να μην καεί το μπλέντερ) μέχρι να πολτοποιηθούν.

*Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.

*Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

*Μπορείτε να συνοδεύετε το έδεσμα αυτό με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς!

Καλή απόλαυση!


Read More Read More

Εύκολες σπιτικές μπάρες

Ένα θρεπτικό και εύκολο κολατσιό για όλες τις ηλικίες!

Θα χρειαστείτε:
1 κούπα φρέσκους χουρμάδες
1 κούπα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
1 κούπα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

*Ξεπλένετε τους χουρμάδες κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρώντας προαιρετικά τη φλούδα τους και βγάζοντας τα κουκούτσια τους.

*Τα τοποθετείτε όλα στο multi και τα χτυπάτε. Μην ξεχνάτε να κάνετε παύσεις, για να μην καεί η συσκευή σας.

*Απλώνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα.

*Στη συνέχεια, κόβετε σε μπάρες την παγωμένη σας πάστα και τυλίγετε τα κομμάτια σε μεμβράνη ή λαδόκολλα.

*Φυλάσσονται στο ψυγείο.

Εφοδιάστε τον οργανισμό σας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τόσο απλά...

 

Read More Read More

Εναλλακτική μερέντα ...

Η ζάχαρη καταστρέφει τον εγκέφαλο μας!


Γι’ αυτό και εμείς αναζητούμε εναλλακτικές γλυκές γεύσεις...

Για δύο φέτες ψωμιού θα χρειαστείτε:
3 κουτ. γλυκού μέλι
3 κουτ. γλυκού ταχίνι
2,5 κουτ. γλυκού κακάο


*Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ και τα απλώνετε στο ψωμί ή στο εσωτερικό ενός κρουασάν.
(Σε περίπτωση που το μείγμα γίνει αρκετά πηχτό προσθέστε μερικές σταγόνες νερού.)

Γλυκαθείτε θρεπτικά!

Read More Read More

Παγωτό μπανάνα-κακάο

Θα ξετρελαθείτε από τη νοστιμιά του και την απλότητά του...

Θα χρειαστείτε:
Ώριμες μπανάνες (μαυρισμένες)
Κακάο

*Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε φέτες. Τις τοποθετείτε σε ένα τάπερ και ύστερα στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσουν και όχι να πετρώσουν.

*Στη συνέχεια, βγάζετε από την κατάψυξη τόσες φέτες μπανάνας όσες θα καταναλώσετε. Τις χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αν είναι αρκετά παγωμένες τις αφήνετε λίγο εκτός ψυγείου.)

*Προσθέτετε κακάο στη ποσότητα που σας ικανοποιεί.

 Γευτείτε, δροσιστείτε και απολαύστε!

Read More Read More
Submit to FacebookSubmit to Twitter